Handige tips voor het solliciteren
Voorbeeld-CV (functioneel CV)
Een Voorbeeld-CV (functioneel CV): tien tips voor een effectief curriculum vitae (CV).
Nogal wat bezoekers van deze site zoeken vacatures of informatie die hen helpt bij het solliciteren daarop. Daarom hebben we een aantal pagina's opgenomen met informatie over het solliciteren. Op deze pagina: Een voorbeeld-CV voor een functioneel CV, schematisch opgezet.
Voorbeeld-CV (functioneel CV): een schema
Hieronder vind je een voorbeeld-CV (schematisch opgezet) voor een functioneel curriculum vitae, ofwel een 'levensloop' die naar taken of verantwoordelijkheden aangeeft wat je werkervaring is, je opleiding enzovoort (kijk hier voor meer info over de verschillende modellen voor een curriculum vitae). Dit CV is puur een voorbeeld. Elders op deze site hebben we een CV-checklist opgenomen voor wat je allemaal in een CV op kúnt nemen. Let overigens niet te veel op de lay-out van het voorbeeld-CV hieronder, want deze volgt in dit geval gewoon de site-opmaak.
Personalia
Naam: Sandra de Loor
Adres: Werkdammerstraat 22, 3514 EF Utrecht
Tel.: 030 - *** (privé), 06-*** (privé)
E-mail: Sandra@deloor.nl
Geboren: 12 april 1967
MISSION STATEMENT
Wat wil je bereiken in je werk? Wat drijft je persoonlijk in je werk?
VAARDIGHEDEN
Welke kennis of vaardigheden bezit je die relevant zijn voor de baan waarnaar je solliciteert? Dus bijvoorbeeld 'grafisch vormgever', 'teamworker', 'sterk enthousiasmerend'. Geef een puntsgewijze opsomming.
PRESTATIES
Wat heb je concreet bereikt dat vermeldenswaard is voor deze job? Denk daarbij aan succesvolle projecten, gehaalde targets, verkoopcijfers, omzetstijgingen, etc.
Bijvoorbeeld:
- Ik heb 3 werkconferenties georganiseerd voor beleidsafdelingen van provinciale overheden.
- Ik heb als consultant bij de fusie van twee automatiseringsbedrijven geadviseerd over de interne communicatie voor, tijdens en na het fusietraject.
WERKERVARING
Wat voor werkervaring heb je tot nu toe gehad? Orden dit naar de rollen (manager, consultant, uitvoerder etc.) die je hebt vervuld of naar het soort werk (webdesign, advieswerk, voorlichting etc.). Dus geen opsomming van functies, data en werkgevers zoals bij het chronologisch CV. Bijvoorbeeld:
- Als manager heb ik leiding gegeven aan een afdeling van 12 medewerkers in een medisch onderzoekscentrum. Toen deze afdeling fuseerde met een laboratorium van een collega-instelling heb ik met succes deze reorganisatie begeleid.
- Als vormgever heb ik een reeks van schriftelijke communicatiemiddelen ontworpen voor inspraakprocedures in diverse gemeenten. Deze publicaties varieerden van folders tot huis-aan-huis kranten en inspraakposters.
OPLEIDING/SCHOLING
Vul hier je opleiding(en) in, met je meest recente opleiding bovenaan (of met de meest relevante opleiding(en) eerst en daarna daarvan afgescheiden de rest in een chronologische volgorde.
Kanttekeningen bij het functioneel CV
Je mag gerust een iets andere indeling gebruiken (bijv. eerst je prestaties dan je werkervaring).
Check goed of de informatie niet je onder verschillende kopjes geeft niet elkaar overlapt. Het is heel belangrijk dat je een helder onderscheid houdt tussen prestaties, rollen en werkervaring.
Houd je tekst enthousiast, maar ook enigszins ingetogen (voorkom 'opschepperij'). Laat de prestaties voor zich spreken zonder dit nog eens extra aan te dikken.
-----------------
Misschien vind je de volgende pagina's rond solliciteren ook wel interessant:
- Solliciteren op een vacature communicatie: inleiding
- Communicatiemedewerker gezocht: de beste offline manieren
- Vacatures communicatie op internet: de unieke plekken
- Handige tips voor het solliciteren:
- Het curriculum vitae: de cruciale uitgangspunten
- Het curriculum vitae: de diverse varianten
- Het curriculum vitae: kies het juiste model
- Een CV maken: met deze uitgebreide checklist vergeet je niets
- Voorbeeld CV (chronologisch curriculum vitae)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Veel sitebezoekers vonden ook het volgende artikel interessant:
Narrowcasting: een introductie
Narrowcasting is voor velen een nauwelijks bekend begrip. Maar of je nu bij de Blokker winkelt of een nieuw huis wilt kopen, je ontkomt als doelgroep niet aan narrowcasting. Wat gaat er achter deze communicatieterm schuil?...
Wil je de rest van dit artikel lezen, klik dan even op Narrowcasting: een introductie.