'Communicatiemedewerker gezocht':
Maar waar dan?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Communicatiemedewerker gezocht': advertenties voor een communicatie vacature via internet vinden is niet zo'n probleem. Maar sommige traditionelere zoekmethoden zijn misschien wel net zo succesvol.

Wie een communicatie vacature zoekt, kan dat op verschillende manieren doen. Via internet is de makkelijkste manier, maar biedt vanwege alle concurrentie niet automatisch de meeste kans op succes. Kortom: hoe vind je een communicatie vacature buiten internet om?

 

Advertenties voor een communicatiemedewerker kun je op internet in ruime mate vinden (als je weet waar je moet zoeken), maar er zijn ook traditionelere manieren om een communicatie vacature te zoeken. Die noemen we eerst maar even om ze daarmee een verdiende kans te geven, want anders rent iedereen onmiddellijk naar het vervolgartikel: 'Vacatures communicatie: de beste plekken op internet'.

'Communicatiemedewerker gezocht' in krant of weekblad

Vanouds natuurlijk dé methode en als contactmogelijkheid nog steeds populair bij bedrijven en organisaties. Als je een communicatie vacature wat dichter bij huis zoekt, vergeet dan niet de huis-aan-huis bladen te checken. En kijk hoe dan ook (in de bibliotheek bijvoorbeeld) de zaterdagedities van de regionale bladen na. Hier wordt verrassend vaak een communicatiemedewerker gezocht.

Een communicatiemedewerker moet natuurlijk kunnen netwerken

Ook geen verrassende methode, maar de praktijk is onweerlegbaar: heel wat mensen rollen via netwerken een baan in (en niet alleen als directeur communicatie, maar ook als beginnend communicatiemedewerker). Heb je stage gelopen of al ergens gewerkt, ga er dan nog eens langs: maak duidelijk dat je 'in de markt' bent. Ook kun je bouwen aan je netwerk door een banenbeurs te bezoeken. Of stuur een rondzendmail naar al je vrienden, bekenden en familie: 'Help! Communicatie vacature gezocht!'.

Het CWI

Het voormalige 'arbeidsbureau' kom je natuurlijk vanzelf tegen als je je inschrijft als werkzoekende. Het gesprek met een consulent zal wel weinig opleveren als je een communicatie vacature zoekt. Maar ze hebben een prima bestand. Dus zoek zelf ter plekke of thuis via internet in hun bestanden (www.werk.nl).

Een communicatie vacature via uitzend- of detacheringsbureau

In feite valt dit ook onder het 'netwerken', want je legt (tijdelijke) contacten die je in de praktijk in heel wat gevallen aan een vaste baan als communicatiemedewerker helpen. En bij een detacheringsbureau kun je zelfs voor jaren onderdak zijn (hoewel het meestal om een klus van een aantal maanden zal gaan). Detachering.pagina.nl geeft een uitgebreide lijst van detacheringsbureaus en Uitzendbureau.pagina.nl doet dat voor natuurlijk de uitzendbureaus. Ook het vermelden waard: Flexconnection, een speciaal bemiddelingsbureau voor interim communicatie- en marketing-adviseurs en managers.

Mogelijkheden zat dus om op de 'oude' manier een communicatie vacature te vinden. En dan is er natuurlijk internet, met zijn schat aan vacatures. Check de volgende pagina: dé websites voor je vacatures communicatie.

 

-----------------

Misschien vind je de volgende pagina's rond solliciteren ook wel interessant:

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

Naar de bovenkant van

'Maar waar dan?'

NB. Er komen regelmatig nieuwe pagina's bij op deze site, dus kom gerust nog eens terug als je meer wilt weten over onderwerpen zoals op deze pagina ''Communicatiemedewerker gezocht': Maar waar dan?', of -meer in het algemeen- over zaken als communicatie, marketing, communicatieplan, marketingcommunicatieplan, communicatiemiddelen, vacature communicatiemedewerker enzovoort.